Για μία ακόμη φορά, η φύση φαίνεται πως έχει προβλέψει για όλα…
Προκειμένου να εξετάσουν κατά πόσο επηρεάζει τον κορεσμό της πείνας, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, την παραγωγή ινσουλίνης και το… τσιμπολόγημα, η ερευνητική ομάδα συνεργάστηκε με 26 υγιείς, αλλά υπέρβαρους ενήλικες, από τους οποίους ζήτησε να άλλοτε να τρώνε σκέτο το μεσημεριανό τους και άλλοτε να προσθέτουν μισό φρέσκο αβοκάντο σε ό,τι έτρωγαν.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης, που δημοσιεύονται στο περιοδικό «Nutrition Journal», διαπιστώθηκε ότι η όρεξη των εθελοντών ήταν μειωμένη κατά 40% τις τρεις ώρες έπειτα από την κατανάλωση του γεύματος με το αβοκάντο και κατά 28% τις επόμενες πέντε ώρες.
Παράλληλα, οι εθελοντές δήλωναν πολύ πιο χορτάτοι τρεις ώρες μετά από το γεύμα.
Use Facebook to Comment on this Post