xOrisOria News

Στους top 10 προορισμούς οινοτουρισμού η Κρήτη!


Ως ο κορυφαίος “must” προορισμός για τους λάτρεις του οίνου ανά
τον κόσμο αναδεικνύεται για το 2014
μία χρυσή τριάδα νησιών του…
Αιγαίου,
ανάμεσα τους και η Κρήτη από το αμερικανικό περιοδικό Wine Enthusiast
Magazine.
Στο τεύχος του Φεβρουαρίου που ήδη “κυκλοφόρησε” διαδικτυακά για
τους συνδρομητές του, το εξειδικευμένο περιοδικό παραθέτει τους δέκα
καλύτερους προορισμούς οινοτουρισμού για φέτος και στην κορυφή
φιγουράρει η Ελλάδα, με την Κρήτη, την Σαντορίνη και τη Σάμο να
προτείνονται από τους συντάκτες ως ο πλέον ιδανικός, ανεξερεύνητος
θησαυρός για ταξιδιώτες που επιθυμούν να ανακαλύψουν μαγευτικά τοπία,
καλό κρασί, ξεχωριστό φαγητό και πλούσιο πολιτισμό.
Για τους λάτρεις του οίνου παγκοσμίως το Wine Enthusiast Magazine
θεωρείται ως ο απόλυτος οδηγός. Δημοσιεύεται 13 φορές το χρόνο με τους
αναγνώστες να υπολογίζονται σε περίπου ένα εκατομμύριο και κάθε χρόνο
δίνει έναν ταξιδιωτικό “χάρτη” με πρωταγωνιστή το καλό κρασί.
Στην κορυφή του ταξιδιωτικού χάρτη του οίνου
Οι δέκα καλύτεροι προορισμοί για οινοτουρισμό το 2014 σύμφωνα με το
δημοσίευμα του περιοδικού είναι οι εξής: Τα νησιά του Αιγαίου (Κρήτη,
Σαντορίνη, Σάμος) στην πρώτη θέση και ακολουθούν συγκεκριμένες περιοχές
από Μεξικό, Τέξας, Αργεντινή, Καλιφόρνια , Γερμανία, Αυστραλία ,
Ουάσιγκτον, Γαλλία και Ιταλία.
Ειδικά για την Κρήτη δε οι αναφορές στην Κρητική κουζίνα και
διατροφή είναι εκτενείς συστήνοντας στους επίδοξους ταξιδιώτες να
ανακαλύψουν έναν προορισμό με πλούσια πολιτισμική κληρονομιά , άγνωστες
οινικές εξερευνήσεις και ασύγκριτο φυσικό κάλλος. Εξαίρουν την ποιότητα
και την γεύση των κρητικών κρασιών , λευκών και κόκκινων, αρωματικών και
πικάντικων και μάλιστα προτείνουν στους αναγνώστες να δοκιμάσουν ένα
ποτήρι καλό κόκκινο κρητικό κρασί συνδυαστικά με αρνί , μαγειρεμένο
σύμφωνα με τις προσταγές της κρητικής κουζίνας.
Κερδίζει έδαφος ο οινοτουρισμός στην Κρήτη
Το κρητικό κρασί κερδίζει σταθερά τη θέση που του αξίζει και
εδραιώνει χρόνο με το χρόνο την παρουσία του στον παγκόσμιο χάρτη
κρασιού και οινοτουρισμού. Άλλωστε μετά από μία άκρως δημιουργική
δεκαετία , επιχειρηματικά στο νησί , τα οινοποιεία μπορούν πλέον
δυναμικά να διεκδικήσουν το δικό τους μερίδιο στην βαριά τουριστική
βιομηχανία του νησιού. Τα πρώτα βήματα για την ανάπτυξη αυτού του
εναλλακτικού τουρισμού έχουν ήδη γίνει και εντατικά σχεδιάζονται με
προσοχή τα επόμενα προκειμένου το κρητικό κρασί να δώσει νέα ώθηση στον
τουρισμό και ταυτόχρονα να ενισχύσει την πολυπόθητη επιμήκυνση της
τουριστικής περιόδου.
“Χρυσά” κέρδη από τους ταξιδιώτες του οινοτουρισμού
Παγκοσμίως πάντως τα στοιχεία δείχνουν πως ο οινοτουρισμός
αυξάνεται συνεχώς , με τους ταξιδιώτες που τον επιλέγουν να
χαρακτηρίζονται από το τουλάχιστον οικονομικά υψηλό επίπεδο τους.
 Υπολογίζεται ενδεικτικά πως στις Ηνωμένες Πολιτείες περίπου 26
εκατομμύρια τουρίστες επέλεξαν προορισμούς και δραστηριότητες με το
κρασί και την γαστρονομία να έχουν το πρώτο λόγο ενώ αντιστοίχως στην
Ιταλία η συγκεκριμένη κατηγορία τουριστών εκτιμάται πως ξεπερνά τα 5
εκατομμύρια.

Της Στέλλας Τερζάκη
Πηγή : Νέα Κρήτη

Use Facebook to Comment on this Post